Dennis Bordeaux: “Electric Tribe is meer dan een stel drummers en een truck vol instrumenten; we zijn een gedreven team dat werkt aan de brug tussen theater en club. Door de Braziliaanse, Afrikaanse en Japanse ritmes en de theatrale drumperformance van Extended te combineren met mijn live elektronische arrangementen zetten wij een show neer die voor zowel de feestganger als de echte muziekluisteraar te waarderen is. Het is onze missie om elektronische muziek ècht live te maken en dat ook te communiceren naar het publiek toe, want als het publiek denkt dat je alleen maar op play drukt zet je geen goeie show neer.

 

We wisselen heel veel af op het podium; soms zingt de een, dan drumt de ander. Zo wordt het extra interessant om naar te kijken. Maar het moet ook niet tè interessant worden om naar te kijken, want er moet natuurlijk ook gedanst worden. Daarom zit er ook verschil in onze gigs, afhankelijk van waar we spelen.

 

Ik speelde eens op een huisfeestje twee van onze nummers. Aan het begin zat iedereen nog een beetje te kletsen met hun biertje vast, maar na een paar minuten stond iedereen te springen en los te gaan. Als ik dat effect al kreeg met ‘maar’ twee nummers in m’n eentje, kan je je voorstellen wat we kunnen doen met z’n vijven op een groot feestje. Natuurlijk vinden we het ook leuk om harde bangers te spelen, waarbij iedereen helemaal loco gaat, maar we willen ook lekkere niet-agressieve shit waarbij iedereen lekker in diezelfde chille vibe zit en een goede avond heeft. ‘’

 

 

‘’Het eerste dat opvalt wanneer je een Electric Tribe-show binnenloopt is de pure gecoördineerde chaos die zich afspeelt op het podium; het is een bijna psychedelische ervaring vol theatrale uitstapjes die moeiteloos speelt met beeld en geluid zonder dat er ook maar één slag gemist wordt.

De drummers zijn na jarenlang samenwerken perfect op elkaar ingespeeld en de complexe harmonieën van Dennis Bordeaux weten abstract te zijn zonder in de buurt te komen van het pretentieuze.

 

Het is moeilijk een exact genre te noemen om Electric Tribe te beschrijven; er wordt gespeeld met wereldmuziek, maar ook de duidelijke hiphopinvloeden drukken hun stempel op een show die zowel in een club, in een intiem theatertje als op een groot festival niet zou misstaan. Wie eens wat anders wil zonder te ver verwijderd te zijn van de kern van wat muziek is, zou er goed aan doen om de mannen van Electric Tribe eens een bezoekje te brengen.’’

 

Door: Joppe Varkevisser

 

Leden:

Freek Koopmans

Glenn Liebaut

Luuk van Rossum

Romeo Cimarosti

Dennis Bordeaux